5 Metode pentru a Depăși o Criză în Vânzări II

În ultimul articol am vorbit despre primele 5 metode pe care le poți pune în aplicare pentru a depăși o criză în vânzări. Astăzi aș vrea să îți prezint alte 5 metode eficiente, care sper să îți fie de folos.

1. Verifică cifrele

Când una sau două tranzacții scad deodată, poate părea că ți-ai pierdut tot impulsul și te pregătești pentru un trimestru slab. Dar astfel de tranzacții nu înseamnă totul. Examinează-ți statisticile din luna sau trimestrul precedent pentru a înțelege mai bine locul în care te afli în raport cu ziua sau săptămâna ta obișnuită. Sunt comportamentele tale prezente în concordanță cu modul în care faci afaceri de obicei? În comparație cu luna anterioară, ai contactat mai mulți sau mai puțini clienți potențiali? Câți au fost convertiți?

Ai putea descoperi că în această lună, ai făcut mai puține apeluri către clienții potențiali, deoarece vânzarea semnificativă pe care urma să o închei te-a împiedicat să mai cauți alți clienți noi. Sau poate, în ciuda programării multor demo-uri, rata de conversie a fost slabă. Când ai întâmpinat o criză de vânzări, există întotdeauna ceva ce poți modifica sau schimba, iar monitorizarea performanței este un prim pas important.

2. Repetă strategiile care au funcționat

Raportul de vânzări ar fi trebuit să prezinte modele sau tehnici care au condus la unele dintre cele mai bune luni ale tale când ai revizuit activitățile anterioare. Este timpul să te întorci la acele strategii după ce vânzările tale au intrat într-o scădere. Uită-te la acele cifre încă o dată. Ce argument ai folosit când rata de conversie a fost cea mai mare? Ai încheiat vânzările care au început cu clienți potențiali calzi sau reci în cea mai bună lună a ta? Adaptează ceea ce nu a funcționat și repetă ceea ce a funcționat.

3. Lucrează la proiecte care nu sunt legate de vânzări

Poate părea contraintuitiv, dar uneori, atunci când te afli într-o scădere a vânzărilor, te ajută să te concentrezi asupra activităților la care ești bun și care nu sunt direct legate de vânzare.
Unde ești cel mai mult în elementul tău? Conduci o întâlnire de vânzări? Crearea unui pitch deck?
Canalizează-ți energia în acele activități atunci când te afli în mijlocul unei scăderi a vânzărilor. Acest lucru nu numai că îți va menține moralul ridicat, dar concentrarea asupra activităților la care prosperi îți va oferi un impuls de încredere și va reaprinde elanul atunci când motivația ta de vânzări este scăzută.

4. Conectează-te din nou cu clienții

Ia în considerare faptul că încetinirea vânzărilor tale nu este permanentă. Într-adevăr, ai finalizat o serie de tranzacții profitabile și poți menționa un număr de clienț ca dovadă.
De ce să nu contactezi câțiva dintre acești clienți atunci când te simți dezamăgit? Dă-le un telefon scurt sau trimite un e-mail. Desigur, obiectivul nu este să încerci să le vinzi ceva, ci mai degrabă să întrebi despre situația lor și să vezi dacă poți face ceva pentru a-i ajuta.
Să discuți cu un client mulțumit nu numai că te va ajuta să menți relația și să-i arăți că ești implicat activ, dar, de asemenea, probabil că te va face să te simți bine și îți va oferi încrederea necesară pentru a încerca să găsești clienți noi.
În plus, nu știi niciodată când un client mai vechi ar putea avea cu adevărat nevoie de ceva, ceea ce duce la o tranzacție neașteptată.

5. Concentrează-ți atenția pe altceva

Primul lucru pe care ai tendința să-l faci atunci când are loc o scădere a vânzărilor este să ridici telefonul și să suni fiecare client potențial și prospect pe care îl cunoaști.
Cu toate acestea, acesta este exact opusul a ceea ce ar trebui să faci acum.
Chiar dacă te simți anxios și motivat, este important să îți acordați timp pentru a te relaxa. Închide laptopul, lasă telefonul jos și respiră adânc de câteva ori.
Chiar și cel mai experimentat vânzător își poate pierde încrederea atunci când se confruntă cu respingere după respingere. Cu toate acestea, vânzările țin de mentalitatea ta și, dacă te apropii de potențiali clienți din disperare, ei vor ști asta. Poți să te resetezi și să îți schimbi concentrarea relaxându-te pentru o scurtă perioadă înainte de a te întoarce la ea.

Comentarii