Iti doresti mai multe leaduri încheiate? Invata-l pe agentul tau de vanzari cum sa scrie

Majoritatea companiilor angajează agenți de vânzări extrovertiți. Dar odată ce au terminat conversația cu un potențial client și vine momentul trimiterii unui email de vânzare, lucrurile sunt mai rele decât ai crede.Un agen de vânzări își petrece aproximativ 20% din timp trimițând e-mailuri, comparativ cu 15% vorbind la telefon sau în persoană, a constatat un studiu InsideSales.com. Aici intervine importanța e-mailurilor: dacă un e-mail este prost scris, agenții nu primesc niciodată un apel telefonic. Dacă e-mailul este cu adevărat prost, clienții potențiali îl vor arăta ca un exemplu de „așa nu”.Dorești să convertești mai multe leaduri? Vrei să câștigi mai multe oferte? Învățați-vă agenții de vânzări să scrie.

Creează propriile template-uri

Utilizarea template-urilor pentru a ghida agenții de vânzări este înțeleaptă. A folosi un template din altă parte nu este. Orice șablon suficient de larg pentru a fi aplicat tuturor cititorilor unui blog de vânzări citit pe scară largă nu a fost testat cu publicul tău și nu este adaptat cumpărătorului și industriei tale. Este, de asemenea, același format exact pe care îl folosește orice alt agent de vânzări. Fă-ți propriul template de la zero pe baza a ceea ce funcționează de fapt pentru tine și afacerea ta.

Nu mai spune „Eu/Noi”

Chatbot-urile sunt dovada că și cele mai simple conversații scriptate ies rapid de pe șine, iar template-urile nu sunt mai bune în a continua o conversație cu un potențial client. Totul depinde de reprezentanții tăi să facă alegeri inteligente atunci când își personalizează mesajele și răspunsurile. De exemplu, să nu scrie lucruri care să le facă să pară narcisice. E-mailurile de vânzări folosesc adesea în exces pronumele „eu” și încep prin a le spune clienților potențiali ce „mi-ar plăcea” să fac. Dar potențialilor clienți nu le pasă de asta.

„Emoția pentru propriul tău produs nu compensează pentru a fi egoist”, a spus Pete Caputa, CEO al Databox, despre un e-mail nociv pe care l-a primit. În schimb, „prima propoziție a unui e-mail de vânzare ar trebui să fie întotdeauna despre client, niciodată despre agent de vânzări”. Învață-ți reprezentanții să-și revizuiască e-mailurile pentru a înlocui fiecare „eu” cu „tu” și apoi rescrie totul până când capătă sens. Unele sunt inevitabile, dar exercițiul îi învață pe agenți să scrie despre perspectiva lor.

Caută înainte de apăsa „Trimite email”

Dacă agenții de vânzări au vreodată dificultăți în a găsi ceva de spus, e-mailul lor nu îi va atrage suficient pe potențialii cumpărători. Steve Bookbinder, CEO al DM Training, recomandă să cauți întotdeauna informații despre cumpărător înainte de a scrie, în special pe rețelele de socializare. „Feedurile lor vă vor oferi sfaturi majore despre ceea ce se întâmplă în viața lor, despre modul în care comunică cu ceilalți și poate chiar vă vor oferi o înțelegere a triumfurilor în carieră și a punctelor de presiune.” De asemenea, te pregătește să ai o perspectivă asupra tonului lor. Dacă potențialul client are o inteligență usturătoare și îi plac memele din Rick și Morty, un anumit sarcasm în email poate fi în regulă în schimb. Dacă pare extrem de elegant și se adresează colegilor după numele lor complet, probabil că cel mai bine este să folosești un limbaj formal. Citește despre ei și imită-le felul de a scrie.

Urmărește blogul nostru în continuare, pentru că în următorul articol îți vom arăta și alte sfaturi despre cum trebuie să îți ajuți agentul de vânzări să scrie emailuri convingătoare pentru potențiali clienți.

Comentarii