Standuri expoziționale din sisteme modulare

Dacă ai folosit întotdeauna un stand custom pentru expozițiile la care ai participat, e posibil ca următorul târg să te forțeze să folosești sisteme modulare pentru a crea un nou stand expo. Dar ce este mai exact un stand expozițional din sisteme modulare și care sunt principalele beneficii?

Sistemele modulare au apărut în 1970 și presupun folosirea unor componente sustituibile din care se pot crea diferite sisteme de expunere pentru standurile expoziționale. Majoritatea includ materiale ușoare pentru cadre (aluminiu, PVC, etc.) ce pot fi conectate între ele, dând naștere astfel unor sisteme impresionante. În timp ce unele dintre aceste sisteme necesită unelte speciale pentru a fi montate, altele, precum și sistemele expoziționale Formtex nu necesită experiență sau unelte speciale pentru ca rezultatul final să fie perfect.

Mai apoi, luând în considerare componentele lor, sistemele modulare oferă numeroase beneficii în detrimentul sistemelor clasice de expunere, de la greutatea scăzută la posibilitatea reconfigurării componentelor. Mai jos îți prezint câteva dintre beneficiile folosirii sistemelor modulare pentru următorul târg expozițional.

Greutate minimă – Din moment ce sistemele sunt alcătuite din materiale cu o greutate redusă, acestea sunt considerabil mai ușoare decât sistemele custom sau clasice. În plus, inclusiv ambalarea acestora diferă. Standurile expoziționale custom vin ambalate de cele mai multe ori în cutii din lemn, în timp ce sistemele modulare au nevoie de o simplă geantă din textil, perfectă și pentru transport în siguranță. În final, asta înseamnă și faptul că sistemul va ocupa mult mai puțin spațiu în depozit după terminarea expoziției.

Mai puțină muncă – Multe dintre sistemele de display necesită ore întregi pentru instalare din cauza complexității design-ului și lipsa unor conectori standard. În plus, dacă standul tău are nevoie de unelte speciale pentru a-l construi, cel mai probabil vei avea nevoie de ajutor, chiar și pentru un stand de 6x6m. Pe de altă parte, sistemele expo modulare au nevoie de mult mai puțin timp, deoarece componentele pot fi ușor conectate. Spre exemplu, sistemele expozitionale Formtex nu necesită nici unelte speciale. Un stand complet poate fi instalat în mai puțin de o oră jumătate de către două persoane.

Pot fi reutilizate – De cele mai multe ori, sistemele expo custom sunt fabricate într-o rețea închisă, cu reprezentați și reselleri autorizați. Asta înseamnă că poți înlocui anumite piese doar în locațiile respective. Atunci când ai un stand custom, schimbarea unui perete ar putea însemna construirea acestuia de la zero și livrarea din partea cealaltă a țării sau chiar de peste hotare. Sistemele modulare, în schimb, pot fi înlocuite foarte ușor și reutilizate ori de câte ori dorești să transmiți un alt mesaj, la costuri mult mai mici.

Îmbinarea standurilor custom cu cele modulare – Fără vreun motiv anume, unii expozanți nu reușesc să renunțe la standurile custom. Cu toate acestea, pot alege să folosească și sisteme modulare pentru târgurile mari pentru a umple un spațiu, acestea fiind foarte ușor de manevrat și repoziționat. Astfel, poți adăuga ușor standului tău un perete drept sau un desk textil, fără ca armonia întreagă a acestuia să se modifice.

Posibilitea de reciclare – Chiar dacă acum există o deschidere mult mai mare către reciclare, majoritatea standurilor custom nu sunt create cu scopul de a putea fi ușor reciclate/reutilizate. Sistemele modulare, în schimb, fiind alcătuite în mare parte din aluminiu pot fi ușor reciclate. Partea bună este că Formtex folosește cerneluri ecologice și din moment ce componentele sistemelor pot fi mutate și reconfigurate, durata de viață a acestora este cu mult mai mare decât a standurilor custom.

Fără îndoială că un stand expozițional custom iese în evidență, iar varietatea de materiale, țesături și combinații este nelimitată. Dar standurile modulare prezintă câteva aspecte peste care nu poți trece cu vederea, așa cum am exemplificat mai sus. Ele pot fi, astfel, o opțiune excelentă pentru aproape orice târg expo.

Comentarii