Standuri expoziționale cu print textil - recomandări

În vreme ce standurile expoziționale clasice făcute din panouri PVC sau Forex au anumite avantaje comparate cu standurile realizate cu print pe textil, vei aprecia multitudinea de beneficii pe care pânza ca mediu de imprimare le oferă dintre care cele mai importante sunt manevrabilitatea și greutatea scăzută (care reduce costurile de transport și manipulare). Câteva considerente pe care e bine să le ai în vedere atunci când vei gândi următorul tău stand cu imprimare pe textil:

 

  • Folosește un design grafic ce va pune în valoare formele sistemelor – atunci când vei lucra împreună cu designerul pentru a crea grafica pentru eveniment ține cont de forma pe care o vor avea sisteme expoziționale. Spre deosebire de printul rigid care nu permite o la fel de mare varietate de forme, printul textil se va mula pe structura pe care este întins, așadar poți să explorezi mult mai multe opțiuni. Vezi aici formele pe care FormTex le pune la dispoziție.

 

  • Păstrează printurile curate -Printurile unui stand normal se pot curata foarte ușor de praf sau chiar lichide cu o cârpă umedă. Textilul se va păta dacă este stropit, așadar este important să păstrezi un mediu curat atât pentru depozitare, cât și în momentul instalării și dezinstalării standului. Persoanele care montează standul expozițional ar trebui sa poarte mănuși pentru a preveni eventualele urme care pot apărea ca urmare a manipulării. Din fericire, FormTex oferă genți de depozitare precum și mănuși pentru a facilita o instalare curata și eficientă.

  • Împachetează organizat – Diferite tipuri de material textil au nevoie de diferite modalități de împachetare și depozitare. De exemplu, unele tipuri de pânză se șifonează foarte repede, în vreme ce altele chiar dacă le vei mototoli atunci când sunt instalate se vor întinde pentru a afișa o imagine perfectă. În același timp depozitarea trebuie făcută într-un mediu uscat și răcoros pentru a nu facilita dezvoltarea mucegaiului. Căldura și umiditatea scad durata de viață a printurilor datorită apariției micro-rupturilor în materiale. Alegem cele mai bune pânze pentru realizarea sistemelor de expunere FormTex – acestea vor arata excepțional chiar dacă sunt mototolite pentru că se întind pe structura internă și eventualele cute se vor estompa rapid. În privința depozitării este important să păstrați minime condiții de igienă pentru a vă asigura de o utilizare pe termen lung a printurilor.
  • Investește în sisteme de iluminat performante – Materialul textil iubește lumina și lumina iubește textilul. În procesul de imprimare prin sublimare, cerneala pătrunde adânc in fibrele materialului care permite o adâncime de culoare ridicată în cazul printurilor pe textil. Așadar, recomandăm utilizarea unor spoturi care să pună în valoare printurile (spoturile cu LED au o lumină albă spre deosebire de spoturile cu halogen în care lumina este gălbuie și nu modifică spectrul de culori al printurilor).
  • Asigură-te că materialul pe care îl folosești este rezistent la focDeoarece materialul textil prezintă un risc mai mare decât materialul PVC de a lua foc, este important să folosești doar materiale care sunt certificate cu rezistență la foc. O parte din organizatorii de evenimente îți vor solicita lucrul acesta.  

Comentarii

Articole similare