Viitorul Expozițiilor B2B: Încă sunt Relevante sau e Timpul pentru Expoziții Hibrid?

Expoziții. Pentru multă vreme au fost o sursă bună pentru afacerile la început de drum. O punte de oportunitate pentru generarea de leaduri și generarea de date. Dar câți dintre noi nu au simțit o relație de tip dragoste/ură cu expozițiile? Și asta înainte de pandemie, desigur.

Cheltuielile, angajamentul de timp, călătoria îngrozitoare, în cazul în care expoziția se află în altă localitate, planificarea, etc. Pe lângă asta, avem și bugetul pentru promovarea acestuia și imprimarea materialelor, de exemplu pop up textil, etc. Pe de altă parte, atunci când este planificată corect, o expoziție comercială executată corespunzător poate avea un impuls semnificativ care să aducă vânzări pe termen mediu și lung.

În contextul actual, în care târgurile pare că și-au revenit, apar următoarele întrebări: Merită încă participarea la expozițiile comerciale? Se vor întoarce vreodată târgurile pe care le-am cunoscut, iubit și de care ne-am plâns?

În primul rând, să nu crezi zvonurile despre dispariția industriei expozițiilor. Târgurile comerciale au revenit și vor reveni din ce în ce mai mult. Dar există câteva lucruri de care trebuie să fii conștient atunci când îți planifici următorii doi ani de activitate.

Târgurile Expoziționale Post-Covid

Nu cu mult timp în urmă, o mulțime de câteva mii de oameni care se plimbau printr-un spațiu expozițional uriaș ar fi fost considerată un eșec total în ceea ce privește performanța expoziției comerciale. Anul acesta, pe măsură ce ne adaptăm la noua normalitate, a fost considerat un rezultat bun.

Cei care au participat au recunoscut numărul mai mic, dar în același timp au crezut că există un procent mai mare de clienți potențiali de calitate, ceea ce sugerează că cei care au participat au avut un motiv 100% întemeiat pentru a fi acolo.

În timp ce o redresare completă poate să nu aibă loc timp de aproximativ doi ani, directorii de târguri comerciale din industrie se confruntă acum cu o nouă realitate: cât de repede pot spectacolele, care necesită luni de planificare, să revină în calendar cu un număr suficient de participanți? Și, după un an de rețele de la distanță, expoziții comerciale virtuale și găsirea de noi modalități de a face afaceri, simțim nevoia să ne adunăm din nou în masă?

Expoziții din confortul casei sau expoziții offline?

Stai în casă sau mergi la o expoziție offline? Sau te descurci cu evenimente virtuale? Probabil, este un subiect mare de conversație în cadrul organizației tale în acest moment și sunt multe de luat în considerare.

Siguranța continuă să fie problema numărul unu pentru planificatorii de evenimente: având în vedere prin ceea ce am trecut, nu este nimic banal. 55% au citat preocupările legate de siguranță ca fiind cel mai mare obstacol în calea găzduirii evenimentelor live.

Unele dintre cele mai mari expoziții intenționează să se reia offline, cu posibilitatea de a încerca și varianta hibrid. Așadar, ar putea fi o idee excelentă reluarea activității tale în cadrul târgurilor expoziționale, în special dacă în cadrul târgului va exista și varianta virtuală. (târg hibrid)

Dacă ai luat decizia de a participa la următorul mare târg expo, bună alegere! Ești gata să ieși în evidență? Îți recomand să citești câteva dintre articolele noastre de blog, unde îți prezentăm idei de standuri expoziționale, dar și sfaturi pentru o participare cât mai profitabilă.

Comentarii