Cât de importantă este grafica standului tău expo? Ei bine, dacă grafica standului tău este eficientă, există șanse mult mai mare de a genera leaduri. Dar dacă graficile tale nu respectă anumite indicații, ajung să îi respingă pe participanții la expoziție. Deci, cum te asiguri că grafica standului tău de 2 x 3 atrage atenția, comunică mesajul cheie al companiei tale și pune bazele unei relații pe termen lung? Începi prin a înțelege ce să nu faci.
În continuare îți prezint 5 greșeli în crearea graficilor pentru standuri expozitionale pe care multi expozanti le fac.
1. Poziționarea greșită a textului
Zona de 1 metru din partea de sus a sistemului expozițional este locația ideală pentru text, spune Adam Brodsley, directorul unei companiei de design de expoziții din San Francisco. „Este într-adevăr singura zonă neobstrucționată de pe peretele din spate al expoziției pe care oamenii o pot vedea clar. într-un culoar plin de oameni”. Dacă nu poți poziționa tot textul în zona de 1 metru din partea superioară a peretelui, asigură-te că nu ajunge mai jos decât nivelul ochilor, care se află la aproximativ 1,5m de podea.
Sugestie: Poziționează textul la nivelul ochilor.
2. Folosirea a prea multor imagini
Mai puțin înseamnă mai mult. Decât să alegi să folosești mai multe imagini mici, încearcă să folosești o singură imagine mare, principală, pentru a umple o mare parte din spațiul publicitar. Ai grijă și să folosești doar ceea ce e esențial din imagine. De exemplu, să presupunem că dorești să folosești o fotografie a unei persoane care stă în fața unui computer, la birou. Toate celelalte informații din imagine – fereastra din fundal, fișierele din colțul biroului, coșul de gunoi revărsat în dreapta jos – distrag atenția de la persoana de la birou. Cu toate acestea, dacă decupezi imaginea astfel încât să se vadă doar fața persoanei scăldate în strălucirea monitorului computerului, vei crește dramatic impactul mesajului – și vei crea o imagine atrăgătoare, fapt ce va face imposibil ca participanții să nu observe.
Sugestie: Folosește o singură imagine mare, decupată corespunzător.
3. Folosirea unor imagini de o calitate slabă
Nu utiliza niciodată o imagine de calitate scăzută, cum ar fi una cu o rezoluție prea mică pentru dimensiunea graficii finale, pentru a încerca să faci o impresie de înaltă calitate. Asigură-te că tu. și/sau designerii grafici aveți o bună înțelegere a rezoluției imaginea și limitările sale de mărire înainte de a o cumpăra.” Nu toate imaginile pot fi „recuperate” sau mărite în așa fel încât să își poată păstra în continuare calitatea sau aspectul. Adesea, imaginile cu rezoluție slabă pot deveni neclare sau granulate atunci când sunt mărite. Acordă o atenție deosebită fotografiilor de stoc cu costuri reduse și logo-urilor companiei, care au adesea probleme de mărire a imaginii. Deoarece situațiile, fotografiile și utilizările variază, consultați designerul tău grafic înainte de a face o achiziție.
Sugestie: Folosește imagini cu o rezoluție bună și consultă graficianul
4. Lumină prea slabă în cadrul standului
Decizia de a vă lumina sau nu expoziția este simplă: dorești ca oamenii să îți vadă grafica sau nu? Fără iluminare, grafica, mesajul și programul companiei tale pur și simplu dispar. Utlizează două lămpi cu halogen de 100 sau 200 de wați, distanțate între 1 și 2 metri. Pentru o acoperire optimă și pentru a evita strălucirea, poziționează luminile la 1 m de grafică și luminează întregul perete din spate, nu doar partea de sus.
Sugestie: Adaugă lumini la fiecare metru din stand
5. Murdarirea sistemelor expoziționale din neatenție
Cele mai multe greșeli grafice pot fi evitate prin manipulare și curățare atentă a materialelor. Experții sugerează următoarele tehnici: Împachetează corect. Nu arunca pur și simplu materialele într-o cutie. Așează o foaie de plastic sau hârtie maro, între panouri pentru a preveni zgârieturile. Curăță suprafețele. Încearcă să stergi înainte suprafețele, să folosești mănuși atunci când asamblezi un stand expo.
Comentarii