Expozitii si targuri externe - Prima participare

Ai deja câțiva clienți externi câștigați din recomandări sau din campaniile de marketing online și te gândești că nu ar fi o idee rea să stai la aceeași masă cu posibili parteneri externi. Ai decis că participarea la o expoziție internațională poate fi un prim pas pentru a înțelege mai bine o altă piață. Am trecut și noi prin acest proces și de asemenea susținem o mulțime de firme care fac primul pas spre o prezenta internaționala prin intermediul expozițiilor și a conferințelor așa că mai jos găsești câteva sfaturi care te vor ajuta să profiți la maxim de această super oportunitate.

1 – Nu îți fie frică să începi. Majoritatea antreprenorilor cu care am vorbit regretă că au amânat prea mult timp efortul de a își internaționaliza compania. Probabil este o problemă de mindset – în sensul că nu te vezi încă pregătit să faci acest pas. Ghici ce – nu vei fi niciodată. Așa că fă primul pas și ia toate lecțiile pe care le vei deprinde acolo pentru a face următoarea participare mult mai eficientă.

2 – Testează cu o investiție moderată. Dacă este prima expoziție externă la care participi este important sa începi prin a avea un stand gestionabil. Pe lângă cheltuielile de închiriere și decorare vei avea de luat în calcul și alte costuri adiționale care vor crește proporțional cu dimensiunea standului (hotel și mâncare pentru mai mulți oameni în stand, soluții interactive de atragere a oamenilor în stand, concursuri și tombole, ecrane și conținut pentru acestea). Ulterior vei putea să scalezi standul și să vii cu o soluție care să genereze un număr mai mare de vizitatori.

3 – Alege expozițiile potrivite – Pentru a îți face o imagine cat mai coerentă despre beneficiile pe care le poate oferi pe viitor acest tip de promovare este important să alegi înțelept la ce expoziții să participi. În cazul în care vei alege corect, beneficiile pe care le vei observa te vor convinge să continui – altfel costul și bătaia de cap de a participa la o expoziție ți se vor părea prea mari pentru numărul de clienți câștigați. Îti recomandăm ca înainte să fii expozant să vizitezi cel puțin o dată expozițiile la care vrei să participi. În felul acesta poți vorbi cu ceilalți expozanți pentru a afla date despre vizitatori și despre profilul acestora. Ulterior poți folosi aceste informații împreună cu datele oferite de organizator pentru a avea o imagine mai amplă.

4 – Folosește o variantă de stand expozițional portabil Această îndrumare reiese din recomandarea legată de investiția moderată. Alegând un stand portabil pe care să îl poți purta cu tine pe avion (sau în mașină) vei putea să ții costurile sub control și în același timp să scazi efortul și riscul logistic de a trimite marfa într-o locație fixă înainte ca tu să ajungi acolo.

5 – Susține participarea la expoziție cu o strategie de online – Este important ca posibilii clienți să aibă mai multe puncte de contact cu mesajul tău. În cazul în care participarea la o expoziție este dublată de o investiție în comunicare în mediul online este foarte probabil să creezi o sinergie între cele două investiții și să obții un efect mult mai amplu decât dacă ai fi ales doar una din cele două opțiuni pentru a penetra o piață nouă.

 

Discutând cu o mulțime de antreprenori și manageri de companii mici care fac pentru prima oară acest pas am înțeles care sunt constrângerile și nevoile lor esențiale. Din acest motiv am creat pachetul de expoziție portabil. Este format dintr-un perete curb (sau drept), o geantă de transport care se transformă în desk și un stand de broșuri. Gândit special pentru a putea fi transportat pe avion (are sub 23kg) și pentru a putea fi instalat cu ușurință este produsul perfect pentru prima ta participare la o expoziție internațională cu costuri incredibil de mici. Contactează-ne pentru a afla mai multe detalii.

Comentarii