Care sunt provocările expozițiilor în 2022?

Pentru a obține o imagine mai clară a ceea ce ne rezervă viitorul într-o perioadă de atât de multă incertitudine, am pregătit un articol de blog unde îți prezint câteva predicții pe care profesioniști din toată lumea le-au împărtășit. 1.

1. Târgurile și convențiile comerciale vor deveni mai semnificative și cu mai multă grijă

În general, producătorii intervievați sunt optimiști cu privire la viitor. „Ne așteptăm ca 2022 să fie un an foarte puternic pentru industria evenimentelor” (Marc, vicepreședinte de strategie al companiei Sparks). „Vom vedea tendințe continue în hiperpersonalizare, tehnologii conectate, povestiri inteligente, formate integrate virtuale/live, un accent pe creatori și conținut autentic, marketing de sponsorizare și parteneriat, dar și, cheltuieli mai conștiente și sustenabile.”

2. Participanții doresc să se adune personal, dar ar putea avea nevoie de un pic mai multă motivație

„Participanții noștri își doresc să aibă parte de experiența live și să fie din nou împreună pentru a discuta despre afaceri față în față” (Liz Irving, vicepreședinte executiv și șef al departamentului de marketing al expozițiilor Clarion Events Inc). „Cred că vom continua să vedem un accent pe calitatea audienței noastre prezente și mai mult pe asigurarea faptului că evenimentele noastre creează oportunități de conexiune prin programe de întâlnire definite, creare de rețele și experiențe întâmplătoare.” Nu uitați că participanții pot fi mai exigenți cu privire la evenimentele la care doresc să participe acum, adaugă Irving. „Participanților le pasă de modul în care își petrec timpul și de valoarea pe care o primesc atunci când sunt departe de afacerea lor – iar găsirea combinației potrivite de experiențe profesionale și de conexiune personală este esențială.”

3. Expozițiile comerciale mai mici și mai axate pe calitate vor deveni noul normal

O altă predicție se referă la faptul că multe târguri vor reveni mai mici și mai „concentrate” decât în anii precedenți. „Specificitatea ca strategie de supraviețuire are potențialul pozitiv de a stabili conexiuni și comunități mai profunde și a oferi experiențe mai relevante, fără risipă”. (Brenda Brown, vicepreședinte George P. Johnson Experience Marketing). „Târgurile comerciale de dimensiuni reduse vor avea mai multe forme – unele se vor îndrepta către crearea de oferte mai exclusive.”

4. Experimentarea va fi extrem de importantă

Ca în orice aspect al industriei evenimentelor, acum este timpul pentru experimentare, spun experții noștri. „Ultimele 18 luni au fost o explozie pentru evenimente. Organizatorii, producătorii și designerii cu experiență au fost nevoiți să se adapteze la tot felul de condiții și constrângeri noi”, spune Brown. „Ca întotdeauna, empatia și creativitatea sunt factori esențiali, dar doar prin încercare și eșuare (trial and error) vei reuși să te deosebești de competiție pe termen lung.”

Brown adaugă că, deși ar putea fi mai puține târguri comerciale de scară largă, „marile expoziții vor fi de natură foarte experiențială și vor estompa liniile dintre afaceri și cultură, creștere profesională și personală”.

„Cea mai mare speranță a mea este că vom continua să vedem industria crescând și evoluând prin inovare – atât în ceea ce privește modul în care ne creăm experiențele live, cât și modul în care tehnologia poate juca un rol cu adevărat esențial pentru expozanții noștri, participanții noștri și noi ca organizatori. Personal, mi-a plăcut foarte mult să văd industria reunindu-se, pentru a împărtăși, a învăța și a evolua – și sper că această dorința de a împărtăși va continua.” (Liz Irving)

Comentarii