Alegerea Spațiului pentru un Stand Expozițional

Cu siguranță că nu există o locație perfectă a standului expo, dar ce pot face pentru a mă asigura că aleg cel mai potrivit loc pentru a-mi prezenta produsele/serviciile?

Totul, de la expozanții concurenți și arhitectura locului de desfășurare a expoziției, până la orele de seminarii educaționale, poate afecta în mod dramatic tiparele de trafic ale expoziției – și, astfel, trebuie adaptate și eforturile de comercializare a exponatelor. O porțiune din locație cu trafic intens la o expoziție, poate fi un adevărat oraș-fantomă la alta. Și ca să înrăutățească lucrurile, există mai multe lucruri ce trebuie luate în considerare pentru o poziționarea eficientă. Astăzi te ajutăm să faci alegerea potrivită a locației pentru standuri expoziționale.

Pregătește-te corespunzător

Procesul de selecție a spațiului pentru multe târguri are loc în sau după prima zi a evenimentului din anul precedent. Însă, nu este suficient să ai o strategie solidă de selecție a spațiului în momentul în care participi la eveniment, ci trebuie să fii pregătit și pentru a efectua modificări de ultim moment, dacă expoziția și felul în care acceasta este poziționată o cere.

Inspectează toate aspectele locației

Aici este de folos reprezentantul expoziției, cu care luați legătura pentru rezervarea spațiului. Solicită câteva informații critice pentru a ajuta la selectarea spațiului. De exemplu, unde sunt ușile principale ale spațiului expozițional și care dintre ele vor rămâne închise traficului? Există intrări laterale care ar putea avea un trafic considerabil? Unde opresc autobuzele autobuzele? Unde sunt zonele de recepție, spațiile cu mâncare și toaletele? Unde se află expozanții de renume sau cei care au activități planificate care ar putea stimula traficul la nivel de spectacol? De asemenea, cere-i reprezentantului tău să te ajute să evidențiați elementele structurale, cum ar fi coloanele, orificiile de ventilare și înălțimile variabile ale tavanului pe plan, astfel încât să puteți planifica în jurul acestor potențiale impedimente. Cu cât știi mai multe despre tiparele de trafic și influențele competitive, cu atât poți lua decizii mai bune atunci când vine momentul să alegi spațiul.

Cere păreri care te-ar putea ajuta

În ciuda faptului ca au un factor de decizie important în firmele lor, majoritatea comercianților de expoziții presupun că trebuie să meargă singuri atunci când vine vorba de selecția spațiului. Pur și simplu nu este adevărat. De fapt, este de-a dreptul nedrept să trebuiască să iei această decizie critică care implică mii de euro, fără o contribuție din partea părților interesate. Așa că implică-i și pe alții. Acești „alții” ar putea fi șeful tău, colegii, managerii de produse, vânzătorii sau, practic, oricine are un oarecare rol în acest joc sau oricine are experiență la expoziții și târguri. Probabil că vor avea informații, recomandări și preferințe – cu privire la orice, de la impactul concurenților cheie până la nereguli la locul de desfășurare – pe care poate nu le-i luat în considerare. Nu trebuie să îi lași pe acești oameni „să conducă autobuzul”, dar cu siguranță te poți folosi de informații pentru a te ajuta să decizi unde vă îndreptați.

Comentarii

Articole similare