Cele 5 Etape ale Antreprenoriatului

În antreprenoriat vor fi întotdeauna dificultăți de trecut. Pentru a depăși aceste obstacole și a-ți finaliza proiectul, totuși, poate dura luni sau chiar ani, în funcție de planul companiei tale. Din păcate, majoritatea proprietarilor de afaceri eșuează. Vestea bună este că business-ul tău nu trebuie să fie de partea proastă a statisticilor. În continuare îți voi prezenta cele 5 etape ale antreprenoriatului.

Etapa 1: Ideație

Faza inițială a oricărui demers antreprenorial este ideea. Găsirea și validarea unui concept debusiness de succes este obiectivul aici.

Iată trei moduri tipice prin care oamenii de afaceri obțin idei:

Gândește-te la domeniul de care ești pasionat. Un exemplu bun ar fi co-fondatorul Nike Phil Knight. Alegerea sa de a lansa firma de pantofi atletici a fost puternic condusă de pasiunea pentru pantofi și sport.
Identifică o problemă a pieței active. Aceasta este povestea modului în care a fost conceput Uber. Garrett Camp și Travis Kalanick tocmai părăsiseră conferința anuală de tehnologie LeWeb. Au fost nefericiți că nu au putut să cheme un taxi în acea noapte rece de iarnă. Prin urmare, ei s-au gândit la posibilitatea de a face o cerere de transport prin intermediul unui dispozitiv mobil. Și restul este istorie.
Pune accent pe o nișă. O secțiune mică, deservită de o piață extinsă și consacrată, este denumită piață de nișă. De exemplu, Jacamo este un comerciant cu amănuntul de îmbrăcăminte care se adresează bărbaților mai mari (și mai înalți) care au adesea probleme în a găsi îmbrăcăminte de dimensiuni mari și elegante.

Validarea Ideii

Este esențial să te asiguri că ideea ta va funcționa. Confirmând că există o cerere pe piață pentru produsul sau serviciul tău, poți reduce riscul de a investi resurse într-un concept de companie care va eșua.
Majoritatea proprietarilor de afaceri omit acest pas important. Ei fac această presupunere fără a face nicio cercetare care să o susțină. Rezultatul? Business-urile lor eșuează devreme pentru că creează un produs pe care nimeni nu și-l dorește.

Etapa 2: Planificarea

Antreprenorii au nevoie de planuri de afaceri pentru a dezvolta întreprinderi de succes, la fel cum arhitecții au nevoie de planuri de construcție pentru a construi o nouă structură. Poți estima cheltuielile, identifica pericolele și pune în aplicare strategii de diminuare a riscurilor prin crearea unui plan de afaceri.

Dacă ești în căutarea unor investitori pentru firma ta, un plan de afaceri detaliat este și mai important. Investitorii doresc să știe cum îți imaginezi că va fi compania, până la cele mai mici detalii. Din acest motiv, acordă o mare atenție strategiei tale, crează un document cuprinzător și ia în considerare obiectivele tale pe termen lung.

Etapa 3: Execuția

Mulți aspiranți proprietari de afaceri au adesea un anumit impuls, dar nu decolează niciodată, la fel ca un avion cu reacție blocat pe pistă. Drept urmare, o mulțime de idei creative nu se materializează niciodată. Adevărul este că, deși ideile sunt multe, implementarea este rar. Trebuie să devii abil în realizarea unei strategii dacă vrei să reușești.

Rețineți, însă, că strategia ta poate să nu fie perfectă. Vei face erori. Dar dacă te ambiționezi și îți înfrunți erorile din față, îți vei putea direcționa afacerea către obiectivul tău.

Etapa 4: Scalarea

Compania ta a fost lansată cu succes, ți-ai stabilit o potrivire bună produs-piață, iar vânzările sunt constante, dar nu au ajuns la nivelurile pe care le-ai sperat. Vrei să crești mai repede. Te confrunți astfel cu o decizie crucială: „Ar trebui să-ți pornești firma, adică să-ți autofinanzi prin economii personale, împrumuturi sau finanțare de consum, sau să aduci investitori externi și să renunți la capitaluri proprii?”

Proprietarii de afaceri de succes își pornesc frecvent startup-urile la început înainte de a accepta finanțare din exterior. Indivizi precum Spanx, a cărui creatoare Sara Blakely a lansat afacerea cu lenjerie intimă cu doar 5.000 de dolari din banii ei, totuși, și-au făcut drumul către o valoare unicorn.

Trei elemente sunt esențiale pentru extinderea rapidă a firmei, indiferent dacă o pornești singur sau ai sprijin pentru investiții:
Crearea de sisteme eficiente. Un sistem este un cadru care sprijină funcționarea eficientă a organizației tale fără prezența ta fizică sau supravegherea directă.
Studierea leadership-ului. Află cum să îți convingi echipa de o viziune. Trebuie să ai capacitatea de a motiva oamenii. Făcând acest lucru, poți folosi abilitățile și cunoștințele altora în avantajul tău. Poți face atât de multe de unul singur. Urmărește veniturile și profiturile. Găsirea unei companii cu venituri de 50 de milioane de dolari, dar cu profit de doar 200.000 de dolari nu este nemaivăzută. Nu ar trebui să te concentrezi doar pe creșterea veniturilor din acest motiv. În schimb, monitorizează cu meticulozitate marjele și vino cu idei pentru a le extinde.

Etapa 5: Creșterea rapidă

Pe măsură ce întreprinderile se extind, trec printr-o perioadă de expansiune rapidă și exponențială cunoscută sub numele de hipercreștere. Potrivit Forumului Economic Mondial, o afacere se confruntă în mod specific cu hipercreștere atunci când Rata sa anuală de creștere atinge 40% și rămâne așa timp de cel puțin un an.

Companiile cu „creștere normală” au o rată de creștere anuală de 20%. Companiile cu „creștere rapidă” au una de 20% până la 40%. Amazon, Slack, Stripe, Zoom, Uber și Bolt sunt câteva companii care au cunoscut o creștere mare, rapidă. Deși este dificilă, obținerea hipercreșterii este de dorit. Epuizarea angajaților din cauza suprasolicitarii este un dezavantaj predominant. O altă problemă frecventă este timpul prelungit în care poate lipsi profitabilitatea.

Te invităm pe blogul Formtex pentru a citi și alte articole legate de antreprenoriat și vânzări.

Comentarii