În ultimul articol de blog îți prezentam 5 sfaturi pentru a evita eșecul evenimentelor online. Astăzi, am mai pregătit încă 5, în speranța că lucrurile vor părea și mai clare de acum înainte.
1. Păstrează cât mai mult conținut live
Conform Workcast Corp., persoanele care participă la evenimente online live vizualizează în medie de aproape patru ori mai mult conținut decât conținutul înregistrat. „Conținutul înregistrat anterior poate fi util pentru gazdă, dar și practic pentru participanți – atunci când evenimentul tău este difuzat sau veți avea participanți din diferite colțuri ale lumii și implicit din diferite fusuri orare”, spune Curran. Cu toate acestea, „conținutul live reproduce unul dintre aspectele definitorii ale întâlnirilor fizice, de care sunt atrași participanții în general”. Gândiți-vă la utilizarea unor instrumente, cum ar fi graficele în timp real, care pot prezenta câți oameni urmăresc în prezent o sesiune sau pot afișa comentariile și reacțiile spontane ale publicului. Acest lucru va menține interesul audienței și va face audiența mai conectată la conținutul prezentat.
2. Pregătește prezentatorii pentru video
Prezentarea online vine cu provocări personale și tehnice. Din cauza ecranului și a unghiurilor camerei, publicul tău urmărește adesea prezentatorii mai aproape decât dacă ar participa fizic la un eveniment. Asta înseamnă că prezentatorii trebuie să fie atenți pentru a evita mișcările exagerate – de exemplu, expresii faciale exagerate și mișcări dramatice ale mâinilor – care într-un cadru fizic ar putea fi abia vizibile pentru cei care stau la mai mult de câțiva metri de o scenă. Cu toate acestea, pentru un public care îi vizionează de aproape prin ecranele dispozitivelor lor, astfel de mișcări pot puțin fi prea distractive.
3. Activează participanții cu întrebări care stârnesc interesul
Crearea unui sentiment de comunitate în evenimentele online este o sarcină monumentală atunci când participanții sunt separați de geografie și izolați de necesitate în epoca COVID-19. O modalitate de a le stârni interesul și a-i stimula ca grup este de a pune întrebări diverse pe tot parcursul evenimentului.
Soluția sa este să folosești un amestec de trei tipuri de întrebări: întrebări care sparg gheața, întrebări care stârnesc interesul și întrebări de descoperire. Întrebările de început sunt ușoare, cum ar fi „Dacă ai putea schimba identitatea cu cineva celebru, pe cine ai alege?” sau „Dacă evenimentul nostru ar avea o mascotă, care ar fi?” Întrebările care stârnesc curiozitatea le cer participanților să-și pună mintea la contribuție cu întrebări precum „Care tendință / eveniment credeți că va avea cel mai mare impact asupra industriei noastre anul acesta?” și „Care credeți că este cea mai mare provocare a clienților voștri acum?” Întrebările bazate pe descoperire, pe de altă parte, permit specialiștilor în marketing să afle informații valoroase de la audiență, dar și reacțiile lor legate de eveniment, cu întrebări precum: „Care este cel mai valoros lucru pe care l-ați învățat astăzi?” sau „De la care vorbitor ai învățat cel mai mult?”
4. Măsoară absolut tot
Unul dintre avantajele evenimentelor virtuale este capacitatea de a măsura cu precizie o mare varietate de activități și comportamente care ar fi mai dificil de evaluat în evenimentele din lumea fizică. Sugerăm cuantificarea unei game largi de variabile de la raportările evidente (prezența la eveniment) până la raportările uneori neglijate (renunțări, adică, numărul de participanți care părăsesc expoziția sau cei care participă la întâlnirea care are loc înainte ca aceasta să se încheie oficial). Pentru a obține o idee mai profundă a modului în care au fost implicați participanții, a se vedea numărul de videoclipuri, descărcări de videoclipuri sau fișiere text, precum și conținut care este partajat pe social media. Dacă platforma o permite, alte măsuri de implicare pot include calcularea conținutului partajat între participanți.
5. Folosiți-vă de eveniment chiar și după ce s-a încheiat
Un dezavantaj pentru un eveniment offline, din viața reală, este că se termină în momentul în care ultimul participant iese pe ușă „, spune Scott Schoeneberger, partener administrativ la Bluewater Technologies Group Inc. Acesta recomandă extinderea duratei de viață și a acoperirii unui eveniment online. De exemplu, poți alege sesiunile sau discursurile cu cea mai mare participare, precum și schimburi de întrebări și răspunsuri pe care spectatorii le-ar putea găsi utile după eveniment. O altă idee este să oferi documentare, scene de tipul behind the scenes ale gazdelor și prezentatorilor. Acest lucru poate avea un apel la cinéma vérité pentru cei care au ratat evenimentul live și pentru participanții originali interesați să vadă evenimentul dintr-o perspectivă diferită. Mai mult, conținutul înregistrat poate servi ca material de marketing pentru viitoarele evenimente virtuale.
Comentarii