Standuri expoziționale – cum să profiți la maxim de o expoziție cu un buget redus

În articolul anterior discutam despre principalele metode prin care poți profita la maxim de un buget mic pentru participarea la un târg expozițional. În articolul de astăzi îți prezint și alte idei pe care le poți lua în considerare la următoarea ta participare la o expoziție.

După ce ai pus la punct un plan pentru târgul expozițional, ți-ai stabilit obiective clare și realiste, trebuie să implementezi o strategie smart care să te pună în valoare în fața altor competitori.

Fii cu un pas în fața concurenței

Dacă ai identificat care sunt târgurile expoziționale potrivite business-ului tău și ai alocat un buget corespunzător fiecăruia, următorul pas ar fi să verifici și competiția. Poți lua parte la târguri în care sunt favorizați competitorii importanți ai pieței, atâta timp cât implementezi o strategie prin care să ieși în evidență din mulțime și să fii cu un pas în fața concurenței tale.

O bună tactică ar fi să stabilești un program educațional în care un expert din cadrul companiei tale (sau poate chiar tu) să țină un discurs sau o serie de sesiuni în timpul unui târg expozițional. Astfel de discursuri și conferințe te vor ajuta să devii lider într-o piață în care toate companiile sunt la fel. Pentru rezultate optime, le poți propune participanților să se înscrie la newsletterul tău pentru alte informații cel puțin la fel de valoroase ca cele prezentate de speaker. Discursurile pot genera extrem de mult awareness, chiar dacă organizatorii îți pot interzice menționarea de produse și servicii. Cu ajutorul acesta poți stabili care sunt nemulțumirile și problemele clienților și potențialilor tăi clienți, în timp ce speakerul companiei tale va fi prezentat ca un expert în industrie.

Promovări pre-expoziție – În momentul dinaintea expoziției nu există, practic, expozanți mici sau mari, de vreme ce participanții nu au văzut niciun stand încă. Cu toate acestea, trebuie să distribui banii responsabil și să ai mereu publicul țintă în minte. Dacă îți dorești ca anumite persoane să viziteze standul tău din cadrul târgului, le poți trimite acestora o ofertă personalizată. Trimiterea unor promoții targetate ar putea avea un efect mult mai mare decât răspândirea promoțiilor unor mase mari de oameni, tactică folosită de firmele mari.

Alege și altfel de metode de promovare decât cele clasice

Optează pentru mesaje atipice. Ia în considerare și locații atipice unde ai putea incorpora mesajul tău. Analizează puțin și tiparul participanților post-expoziție. Poate ai putea include mesajul tău într-un taxi, pe un autobuz sau într-un hotel pentru a genera atenție, pentru un preț mai mic decât cel pentru promovarea tradițională.

O altă metodă de promovare mai puțin tradițională ar putea implica chiar personalul din cadrul standului tău. Până la urmă, ei sunt cei care îți pot maximiza profitul în urma participării tale. Ajută-i să iasă în evidență, chiar și prin îmbrăcăminte. Desigur că aceștia trebuie să aibă un dress code adecvat, însă chiar și o pereche de încălțări mai ciudată poate genera atenție asupra lor, care să conducă la începerea unei conversații. Un alt exemplu ar putea fi chiar un badge digital.

Nu în ultimul rând, după ce te-ai asigurat că depui toate eforturile pentru a atrage atenția asupra standului tău, fii sigur că acesta te reprezintă în totalitate pe tine și serviciile tale. Alege standuri expoziționale premium care să pună în valoare compania ta.

Comentarii