Standurile expoziționale mici și bugetele pe măsura acestora nu sunt sub nicio formă o scuză pentru rezultatele slabe. Îți prezint câteva idei pe care să le iei în considerare la următoarea ta participare la un târg expo care te vor ajuta să îți găsești forța necesară să concurezi cu marile companii.
Intră in joc
Nu cred că mai trebuie menționat faptul că un expozant mic trebuie să se asigure că fiecare bănuț are un impact asupra afacerii și că nicio parte a bugetului nu este alocată iresponsabil. Până la urmă, o tăiere a bugetului unui proiect mic cu 10% l-ar putea doborî, în timp ce o tăiere similară a unui buget uriaș s-ar putea simți mai degrabă ca o ciupitură.
Mai mult, spre deosebire de companiile cu bugete mari, nu poți arunca banii pe un târg expozițional fără să ai un scop clar definit. Trebuie să fii sigur că prima participare cu un stand expozițional va fi de succes, altfel nu se știe dacă va mai exista și o a doua.
Asta înseamnă: participarea la târgul expozițional potrivit, alocarea investiției inteligent și planificarea obiectivelor într-un mod realist.
Aceste decizii importante legate de strategie trebuie luate într-o sală de conferință în avans, și nu în ziua târgului expozițional. Așa că dacă vrei ca programul la care participi să fie unul de succes, trebuie să intri în joc.
Pentru început, trebuie să fii sigur că înțelegi strategia companiei, inclusiv dezvoltarea produselor, diferențiatorii companiei, provocările și ciclurile de vânzări. Apoi trebuie să determini cine sunt cu adevărat clienții tăi, ce vor și cum se poziționează compania ta în relația cu ei.
Următorul pas este să analizezi costurile, prezența puterii de cumpărare și oportunitățile auxiliare din cadrul expoziției la care urmează să participi. La final, gândește-te dacă târgurile în general – spre deosebire de evenimentele corporate, întâlnirile one-to-one cu clienții etc. – sunt strategia de marketing potrivită pentru obiectivele tale.
Reevaluează bugetul și alegerea târgului expozițional
După ce ai analizat câteva aspecte importante care să te ajute să iei o decizie, trebuie să mai faci câțiva pași pentru a lua o decizie finală în ceea ce privește participarea la târg. Cei mai mulți se grăbesc să participe la un târg pentru că “pur și simplu trebuie să participăm” sau pentru că “întreaga noastră competiție este acolo”. Dar atunci când fiecare leu contează, trebuie să încerci o altfel de abordare. Pune-ți întrebarea: “Care sunt beneficiile participării la acest târg exact în acestă perioadă?” sau “Dacă nu vom participa anul acesta, există alte metode prin care ne putem atinge obiectivele?”
Ca un rezultat al analizei tale, s-ar putea să realizezi că unele dintre târgurile la care “trebuie să participi” pot fi înlocuite cu alte evenimente create special pentru publicul tău țintă pentru un preț mai mic. Sau s-ar putea să determini faptul că un târg anume ar putea genera mai mult awareness decât orice alt canal de marketing, chiar dacă va genera mai puține lead-uri.
Ulterior, toate aceste opțiuni trebuie cântărite împreună cu tot departamentul de marketing.
Odată ce întreaga echipă a stabilit un program pentru târg, concentrează-ți atenția pe scopul din spatele fiecărui bănuț cheltuit. Fiecare expoziție este diferită așa că tacticile și obiectivele tale trebuie să fie, de asemenea, diferite.
Concluzia: Alege-ți cu atenție “armele de bătălie”. Apoi alocă fiecare sumă de bani în funcție de obiectele pe care le ai pentru târgul expozițional respectiv și participanți.
În următorul articol de blog vom prezenta și alte metode prin care poți profita la maxim de participarea la un târg, indiferent de buget.
Comentarii