3 Alternative Virtuale de a Genera Leaduri – Partea II

În ultimul articol de blog îți prezentam câteva alternative virtuale prin care poți atrage leaduri. Pentru că târgurile expoziționale au avut de suferit din cauza pandemiei, e nevoie de alternative eficiente pentru a genera leaduri calitative. În continuare îți voi prezenta alte 3 alternative virtuale pentru generarea leadurilor în aceasta perioadă.

1. Folosește-te de rețelele de socializare

Lucrând în vânzări, este posibil să nu fii persoana responsabilă de administrarea bugetelor reclamelor prezente în social media ale companiei tale (aceasta se încadrează de obicei în departamentul de marketing). Cu toate acestea, îți recomand să te consultați cu echipa de marketing pentru a te asigura că anunțurile plătite ajung în fața clienților potențiali potriviți.

Pentru că cel mai probabil ai informații valoroase despre cine este clientul tău ideal, poți furniza aceste date echipei de marketing pentru a te asigura că publicul țintă este inclus în publicitatea plătită a companiei tale.

Conținutul direcționat în mod inteligent te poate ajuta să îți prezinți produsul sau serviciul în fața persoanelor potrivite. Atunci când conținutul companiei tale vizează clienții potențiali potriviți, îți face munca de agent de vânzări mult mai ușoară.

2. Modifică home page-ul site-ului tău

Când a fost ultima dată când site-ul companiei tale a primit o actualizare? Din nou, deși proprietatea asupra acestei sarcini intră adesea în domeniul marketingului, în calitate de profesionist în vânzări, ar trebui să ai o anumită putere de decizie, dar și să poți supraveghea mesajele și experiența utilizatorilor care vizitează site-ul companiei.

Îți propun următorul exercițiu: accesează site-ul web al companiei tale, cu scopul de a privi din perspectiva clientului. Când ajungi pe prima pagină, pune-ți următoarele întrebări: este ușor să înțelegi ce oferă compania ta? Este site-ul tău intuitiv de utilizat și ușor de navigat? Dacă un potențial client îți vizitează site-ul web și este gata să discute cu echipa de vânzări, își poate da seama cu ușurință cum să intre în contact cu voi?

Dacă răspunsul la oricare dintre aceste întrebări este nu, este posibil să lași în urmă lead-uri importante. Lucrând cu echipa de marketing pentru a face aceste actualizări, este posibil să poți atrage mai mulți vizitatori ai site-ului web care sunt gata să investească în produsul tău.

3. Îmbunătățește-ți relațiile cu actualii clienți

Ai reușit să implementezi până acum să implementezi o strategie de vânzări de tip funnel? Prin implementarea unei strategii de pâlnie de vânzări, trebuie să atrageți un număr mare de clienți potențiali pentru a converti (sper) un mic procent dintre aceștia în clienți.

Una dintre cele mai eficiente modalități prin care poți valorifica relațiile actuale cu clienții pentru a putea genera mai multe leaduri include oferirea de stimulente pentru recomandare clienților actuali dar și întrebarea clienților actuali dacă au persoane din cercul profesional sau personal care au întâmpinat aceeași problemă și pe care compania ta i-ar putea ajuta să o rezolve.

Conectarea față în față cu clienții potențiali este o tactică valoroasă, dar nu este singura modalitate de a avea mai multe contacte.

Chiar daca participarea la târguri folosindu-te de standuri expozitionale rămâne în continuare una dintre cele mai bune metode de generare a lead-urilor, sperăm că aceaste metode alternative îți vor fi de ajutor.

Comentarii