Indiferent dacă ești specializat în vânzări interne sau ești un profesionist în vânzări pe teren, probabil că ai obținut un lead sau două la un eveniment sau expoziție comercială la un moment dat în cariera ta. În timp ce expozițiile comerciale pot fi un loc eficient pentru a întâlni și a intra în legătură cu potențiali cumpărători calificați, există alternative pentru a găsi acești clienți potențiali de înaltă calitate atunci când participarea la un eveniment live nu este posibilă. Spre deosebire de un eveniment care atrage o anumită mulțime, spațiul online ar putea avea conținutul și mesajul tău în fața oricui. Desigur că dorești să te asiguri că atragi potențialii cumpărători potriviți, și pe oricine are o conexiune la internet. Iată câteva modalități de a genera clienți potențiali calificați în locul evenimentelor live și expozițiilor comerciale.
1. Găzduiește webinarii și workshop-uri online
Aș fi dispus să pariez că tu sau cineva din compania ta ai cunoștințe sau experiență într-un subiect care este de interes pentru clientul tău ideal. Împachetează aceste informații pentru a crea un workshop online sau un webinar și partajează informațiile digital pentru a începe să construiești o relație cu noi clienți potențiali. Potrivit Xant, 73% dintre liderii de marketing și vânzări consideră webinariile ca o modalitate de a genera clienți potențiali de înaltă calitate.
Ce îi face pe participanții la webinar să aibă clienți potențiali de înaltă calitate? Când un participant se înregistrează pentru un webinar sau un workshop, acesta împărtășește informații valoroase. Multe gazde de webinar solicită informații precum numele companiei, industria, dimensiunea organizației și instrumentele și sistemele software folosite de aceasta înainte ca o persoană să se poată înregistra la eveniment. Cu aceste informații, echipa ta de vânzări poate crea un plan personalizat pentru a menține acești clienți potențiali implicați pe parcursul procesului de vânzare.
2. Participă la conferințe virtuale
Conferințele virtuale au crescut mult în popularitate în ultimii 2 ani. Nu numai că sunt mai rentabile pentru a găzdui și participa, dar sunt și foarte accesibile pentru participanți din întreaga lume, mai ales dacă materialele sunt disponibile pentru participanți după ce conferința s-a terminat. Prin participarea și participarea activă la conferințe virtuale, poți face conexiuni valoroase care pot duce la lucrul cu clienți potențiali calificați.
La conferințele virtuale, poți interacționa adesea cu alți participanți în sălile de clasă digitale și zonele de chat pentru a pune întrebări și a discuta despre conținutul pe care îl consumi. De asemenea, vorbitorii de la conferințele virtuale pot face conexiuni grozave. Dacă înveți ceva valoros de la un vorbitor la o conferință online sau auzi un subiect despre care dorești să afli mai multe, participarea la eveniment îți oferă un punct de conexiune excelent. Apoi, poți continua discuția online cu speakerul, începând cu un mesaj LinkedIn prin care îi mulțumești pentru prezentare și îi cere să se conecteze.
3. Concentrează-te pe email marketing
Când a fost ultima dată când mesajele tale de e-mail au fost modificate puțin? În absența participării la evenimente live, lucrul la campaniile tale de e-mail și la secvența trimitetii acestora poate fi o activitate care merită. Folosește acest timp pentru a explora valorile campaniei tale de e-mail, pentru a înțelege ce mesaje au rezonat cu publicul tău. Analizând ratele de deschidere, ratele de click și alte valori legate de obiectivele specifice ale campaniei oferă informații valoroase care pot conduce viitoarea strategie de e-mail.
Începe prin a defini obiectivele și parametrii campaniilor și secvențelor viitoare. Ce vrei să facă destinatarul e-mailului tău? Cum arată succesul?
Iată câteva idei:
- Promovează vânzarea unui anumit produs sau serviciu (numărul de unități vândute dintr-un e-mail)
- Adună înregistrările pentru un eveniment online viitor (număr de înregistrări dintr-un e-mail)
- Convertește abonații actuali de e-mail în clienți plătitori (venitul generată dintr-un e-mail)
Odată ce aii definit obiectivul campaniilor tale. de e-mail, determină cum potențialiele leaduri pot vedea conținutul tău. Iată câteva întrebări importante de luat în considerare:
- Cum a primit cititorul această campanie de e-mail? S-au înscris pentru o anumită bucată de conținut? Dacă da, ce a fost?
- Cu ce provocări se confruntă cititorul acestui e-mail? Cum îi poți ajuta să depășească această provocare?
- Ce i-ar face să-și piardă interesul de a primi e-mailuri de la tine?
- Ce pas următor dorești să facă cititorul după ce vede e-mailul?
După acest pas, te poți concentra pe crearea de mesaje relevante care să apropie cititorul de a lua măsuri cu fiecare e-mail. Determină elementele de conținut și frecvența care vor fi cele mai relevante pentru cititorul tău. De asemenea, poți configura o strategie de automatizare pentru a-ți simplifica e-mail-urile fără a pierde aspectul acela personal pe care îl căutăm toți atunci când citim un mesaj de marketing.
Comentarii